Към Продукти

Ramses (10.18+8SO3+15C+0.062 Zn) 

ООО
Хуманизирана органична материя от говежди и птичи екстременти  Протеинови брашнаАмониев сулфат
ОО 
Биоамониев фосфатЦинков сулфат 
Гранулиран органо-минерален тор

Разфасовки:  чували по 25 кг. върху палета от 1500 кг. и big bags/ големи чували/ от 500 кг.

Характеристика

  • Хомогенизирани пелети с цилиндрична форма с диаметър 3-4 мм. И дължина 4-5мм.
  • Във всяка гранула се съдържат най-важните хранителни елементи за нуждите на растенията: Азот (N), както в органична така и в минерална форма за по-бързо и по-бавно отлагане, фосфор (P2O5) като 75% е напълно водоразтворим, за осигуряване на оптимално развитие на кореновата система.
  • Съдържа Сяра, която спомага за усвояването на хранителните елементи в зоната на корените, Цинк(Zn)който е важен микроелемент по отношение на състава на тъканите по време на растежа. При липса на цинк се наблюдават неблагоприятни изменения във физиологията на културите.
  • Количеството органична материя е равна на 50% (от всеки 100кг.продукт внасят 50 кг. органична материя).
  • Произхода на органичната материя използвана в продукта е говежда тор и птича тор. При трансформацията на торта се използва стандартизиран  процес разработен от Fomet Spa с продължителност около 9 месеца. През времетраенето на този процес се получава изсушаване, концентриране, прочистване на вредни бактерии и микроорганизми и хумифициране на тора. В края на процеса се получава жива органична материя богата на полезни за почвата бактерии. След като се добавят малко фракции протеинови брашна.

Средно съдържание на елементи %

  • Общ Азот (N) -10%
  • Органичен Азот (N) - 3%
  • Минерален Азот (N) Амониев - 7%
  • Фосфор (P2O5) - 18%
  • Фосфор (P2O5) водоразтворим - 14%
  • Сяра (SO3) водоразтворима - 8%
  • Въглерод (C) органичен -15%
  • Хуминови киселини + Фулвни киселини: 4-5%
  • Бактериален заряд - 1.082.000.000.UFC/g
  • Специфична маса: 0,7-0,8 кг./литър
  • Влажност (H2O) 10-12%
  • Органична материя - 27%
  • Ph: 6-7

Дози и начин на приложение – препоръчителни

Вид култураПериодПрепоръкиДози
Зърнено житни есенно зимниПреди сеитбаВнасяне на продукта с последната обработка50-70 кг/дек
Царевица, слънчогледПреди сеитбаВнасяне на продукта с последната обработка60-80 кг/дек
Зеленчуци на откритоДозите може да варират според типа на полагането на продуктаВнасяне на продукта с последната обработка40-50 кг/дек (в реда) или 70-80 кг/дек при пълно разпръскване
Овощни дърветаКрая на зимата, началото на пролеттаС почвена обработка30 кг/дек (в редовете) 50 кг/дек (цялостно разхвърляне)